Alle Studenten Verdienen Gelijke Kansen op Succes

Het is StudeerSnel’s missie om studenten te helpen slagen in het leven, door ze eerst uit te laten blinken tijdens hun studie. Wij doen dit door een platform te bieden waarop studenten origineel en kwalitatief hoogwaardig studiemateriaal – zoals samenvattingen en collegeaantekeningen – kunnen delen. Dit biedt elke student de kans om zo efficiënt mogelijk te studeren, waar ze ook zijn en wanneer ze maar willen. StudeerSnel biedt alle studenten de mogelijkheid om toegang te hebben tot dezelfde hoeveelheid studiemateriaal, zodat zij van elkaar kunnen leren.

Om schending van auteursrechten te voorkomen, raden wij onze studenten altijd aan bij hun onderwijsinstelling na te gaan wat de regels en richtlijnen rondom wetenschappelijke integriteit zijn en deze op te volgen. Om ervoor te zorgen dat studenten altijd hun bron – ongeacht of dit StudeerSnel is of niet – juist kunnen citeren, ontwikkelen wij op dit moment een functie die helpt met bronvermeldingen.

Door studenten de kans te bieden hun eigen content te delen, stimuleren we ze om echt van elkaar en alle beschikbare bronnen te leren, in plaats van feiten uit het hoofd te leren om op korte termijn dat ene tentamen te halen en daarna alles weer te vergeten. StudeerSnel biedt altijd wel een format dat studenten helpt te studeren op een manier die voor hen werkt, of dat nou het combineren van verschillende samenvattingen is, het verzamelen van alle aantekeningen van een specifiek college of het herhalen van de kernboodschappen van dat boek dat je eerder gelezen hebt. Wij bieden geen huiswerkbegeleiding of tools waarin experts vragen beantwoorden, omdat wij studenten niet willen stimuleren de kantjes ervan af te lopen of te frauderen.

Het zal nooit ons doel zijn het traditionele onderwijssysteem van colleges bijwonen en vakken volgen te vervangen. Wij hechten enorm veel waarde aan scholen, universiteiten, docenten en professoren. Echter, wij zijn er ook van overtuigd dat het traditionele onderwijs kan profiteren van EdTech platformen zoals StudeerSnel. Samen hebben wij hetzelfde doel: studenten zo goed mogelijk voorbereiden op hun toekomst. Daarom vinden wij dat onderwijs en EdTech hand in hand moeten gaan, om van elkaars mogelijkheden te profiteren. Samen kunnen wij studenten laten uitblinken!

 

Lees meer over hoe wij schending van auteursrechten voorkomen en omgaan met potentiële schendingen.